Rapoarte, Studii, Cercetari

RN_2013_cop

RAPORTUL NAŢIONAL PRIVIND SITUAŢIA DROGURILOR

Raportul National privind situatia drogurilor in Romania, elaborat anual pe baza datelor din anul precedent, prezinta evolutia fenomenului drogurilor in tara noastra (situatie, politici de raspuns, tendinte) si este realizat conform ghidului recomandat de Observatorul European de Droguri si Toxicomanie.

In cadrul raportului  sunt analizate date referitoare la cererea si oferta de droguri in România la nivelul anului 2013, politicile nationale si legislatia in domeniu, impreuna cu tendintele si evolutiile inregistrate in ultimii ani.

 

RAPORT DE CERCETARE

Persoanele consumatoare de droguri se numara printre categoriile populationale considerate vulnerabile si cu un risc crescut de marginalizare socialaPasivitatea si intoleranta comunitatii, si uneori chiar lipsa unui raspuns institutional adecvat, cresc si mai mult riscul de excludere sociala a acestora. Principalul scop al acestei cercetari consta in evaluarea gradului de excludere sociala a consumatorilor problematici de droguri care nu sunt in evidenta serviciilor de asistenta oferite in sistem public sau privat.

 

Coperta

STUDIU DE FEZABILITATE

Obiectivul acestui studiu este de a evalua oportunitatea si necesitatea infiintarii camerelor de consum de droguri in Bucuresti, ca parte a serviciilor de reducere a riscurilor adresate utilizatorilor de droguri.
Raportul rezultat in urma studiului include informatii relevante extrase din documente internationale, studii, cercetari si rapoarte dar si opinii exprimate de cei mai importanti actori si factori de decizie in cadrul unor chestionare si interviuri derulate in perioada cercetarii.

Studiul prezinta conceptul camerelor de consum, beneficiile si riscurile asociate, date privind camerele de consum care functioneaza in acest moment in lume, consumul de droguri in Bucuresti si serviciile de reducere a riscurilor existente, cadrul legal, concluzii si recomandari.

Camerele de consum de droguri sunt locuri amenajate special in care persoanele dependente pot consuma droguri intr-un mediu sigur pentru sanatatea lor, in prezenta unei echipe multi-disciplinare de profesionisti. Obiectivele acestora sunt de a reduce riscurile de sanatate la care se expun consumatorii de droguri si de a contribui la imbunatatirea calitatii vietii in comunitatile afectate de consumul de droguri.